سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دوستی [با مردم]، نیمی از دین است . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]

* رای ما اصلاح طلبی *

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه استفاده ابزاری از دین و مقدسات را حذف خواهم کرد، گفت: مشارکت در عرصه‌های سیاسی مطالبه به حق جوانان عزیز و غیور کشورمان است .

محمدرضا عارف معاون اول دولت خاتمی و از کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در برنامه «پرس‌ و جو» رادیو جوان حضور یافته بود سخنان خود را اینگونه آغاز کرد:

«سلام بر ایرانیان، کرد، آذری، فارس، ترکمن، تات، لر، جوانان غیور عشایر و مرزنشینان کشورمان.»

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه معتقدم اگر به جوانان نسل سوم میدان داده شود، بهتر از نسل‌های اول و دوم عمل خواهند کرد اما هیچگاه این میدان را در اختیار نسل‌های سوم قرار ندادند اظهار داشت:  برخی‌ها نگاهشان به نسل سومی‌ها صرفا برای کسب رأی است و می‌گویند جوانان ما از دین گریزان هستند اما به اعتقاد من جوانان از دین گریزان نیستند بلکه از دین نماها بیزار شده‌اند.

عارف با تأکید بر اینکه استفاده ابزاری از دین و مقدسات را حذف خواهم کرد، گفت: مشارکت در عرصه‌های سیاسی مطالبه به حق جوانان عزیز و غیور کشورمان است .جوانان اصولگرا و اصلاح طلب راحت تر از نسل ما میتوانند با هم گفتگو کنند. هر دو دغدغه پیشرفت کشور را دارند. در دولتم فضای گفتگو بین اینها را فراهم میکنم. این کمک میکند که ما برنامه‌هایمان را بهتر دنبال کنیم. 

وی اظهار امیدواری کرد: ان‌شاء‌الله همه ملت ایران به خصوص جوانان  24 خرداد ماه بر سر صندوق‌های رأی حضور یابند و دوم خرداد دیگری خلق کنند.

معاون اول دولت اصلاحات درباره خلق و خوی خود نیز گفت:اگر کسی اشتباه من را گوشزد کرده، به او اخم نکرده‌ام. این را حتما در دولتم هم دنبال خواهم کرد. بنا دارم طرحی به نام گزارش جمهور داشته باشم و ماهیانه 30 دقیقه با مردم کشورم صحبت کرده و مردم را با مشکلات آشنا کنم. بنا ندارم دستاوردهایم را بگویم. اگر مردم مشکلات را بفهمند حتما همکاری میکنند. باید جلب اعتماد مردم را داشته باشیم. اگر رابطه عاطفی و عقلانی بین دولت باشد، مردم کمک میکنند.
عارف ادامه داد:من اشتباه خود را به مردم خواهم گفت. سایتی هم طراحی میکنم به عنوان "اگر من رییس جمهور بودم" که مردم پیشنهادات خود را به من بگویند. سایتی را هم برای دریافت انتقادات مردم خواهم داشت. در کنار شورای مشاوران که به دولت کمک میکند، شورای منتقدان را هم تشکیل خواهم داد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به این پرسش مجری مبنی بر اینکه با توجه به شعار دولت شما یعنی «معیشت، منزلت و عقلانیت» چه تدابیری برای اشتغال جوانان اندیشیده‌اید؟ گفت: ما در سال 1390 ، 200 هزار فرصت شغلی را از دست دادیم، بنابراین مهمترین اولویت من تأمین اشتغال است، متأسفانه امروز صنعت ما نیمه تعطیل و کشاورزی ما در حالت رکود واقع شده است.

وی با تأکید بر اینکه بنا داریم سالانه یک میلیون فرصت شغلی ایجاد کنیم، یادآور شد: ما در دولت آقای خاتمی با نفت بشکه‌ای 10 دلاری 700 هزار فرصت شغلی ایجاد کردیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ثبات اقتصادی، احیای سازمان مدیریت و بهبود فضای کسب و کار را از اولویت‌های اصلی ‌ دولت خود عنوان و تصریح کرد: جذب سرمایه‌دار را دنبال می‌کنیم و اولویت سرمایه‌دار داخلی است، چرا که بسیاری از سرمایه‌های ما امروز در بازارهای واسطه‌گری یعنی ارز و طلا در چرخش هستند بنابراین باید با مکانیزم‌های تشویقی این سرمایه‌ها را برگردانیم.

عارف توسعه صنعت گردشگری، توسعه بخش فناوری و اطلاعات، توسعه ارزش افزوده فرآورده‌های نفتی و استفاده از منطقه جغرافیایی کشور را 4 ظرفیت بالقوه برای ایجاد شغل برشمرد و گفت: ما از منطقه جغرافیایی بسیار خاصی برخوردار هستیم به طوری که می‌توانیم هاب منطقه شویم.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره چگونگی مهار تورم، خاطرنشان کرد: باید با اتخاذ تدابیر درست تورم را کنترل و مهار کنیم، چرا که در وضعیت کنونی تورم آثار روانی گذاشته و مردم را نگران کرده است.

عارف با بیان اینکه کنترل تورم، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق دولت است افزود: طبق تجربه‌ای که از دولت اصلاحات داشتم تلاش خواهم کرد تا نرخ تورم را تک‌رقمی کنم چرا که بدون کنترل تورم ما با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره فاز اول قانون هدفمند کردن یارانه‌ها افزود: هدفمند کردن یارانه‌ها یک طرح ملی است که از آرزوهای بزرگ دولت‌های بعد از انقلاب بوده است اما وقتی ما یارانه می‌دهیم باید به این نتیجه برسیم که آثار تورمی آن را چگونه باید کنترل کنیم.

وی با بیان اینکه نباید با اجرای غلط قانون هدفمند کردن یارانه‌ها عدالت اجتماعی را نادیده بگیریم، افزود: مهم این است که ما چگونه قانون هدفمند کردن یارانه‌ها را اجرا کنیم که آثار تورمی کمتری داشته باشد. بنابراین قانون هدفمند کردن یارانه‌ها را که در دولت نهم و دهم به صورت ناقص اجرایی شد را در آینده دنبال خواهیم کرد.

عارف با اشاره به اهمیت بخش سلامت گفت: متاسفانه دولت بخشی از طرح سلامت را اجرا و بخشی را اجرا نکرد که این امر موجب آثار منفی در کشور شده است.

نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه بخش بهداشت و سلامت از اهمیت بالایی برخوردار است بر اجرای طرح‌های بهداشتی و درمانی در دولت آتی تاکید کرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره کاهش وابستگی‌ درآمد‌های دولت به نفت گفت: باید شرایط کاهش وابستگی بودجه به نفت را فراهم کنیم و سپس برنامه‌های آن را تدارک ببینیم.

عارف نفت را سرمایه ملی و سرمایه ماندگار در کشور توصیف کرد و افزود: ما باید با افزایش درآمد‌های دولت، کاهش وابستگی به نفت را دنبال کنیم چرا که این امر یک ضرورت است.

نامزد اصلاح طلب انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه باید طبق برنامه 5 ساله توسعه حساب ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی را ارتقا بدهیم، تاکید کرد: اگر دولت انضباط مالی داشته باشد می‌توان به کاهش مشکلات مالی امیدوار بود. دولت اصلاحات تلاش فراوانی برای حاکم کردن نظم و انضباط در بخش پولی کشور انجام داد.

وی با بیان اینکه یکی از تجربه‌های مهم دولت اصلاحات بر طبق برنامه‌های سوم کاهش وابستگی به نفت بود گفت: امیدواریم بتوانیم با قطع وابستگی بودجه به نفت جشن استقلال بودجه از نفت را بگیریم.

عارف در پاسخ به این سوال که دولت آینده شما چگونه با کشورهای جهان ارتباط برقرار خواهد کرد گفت: در حال حاضر روابط خارجی ما با کشورهای همسایه و منطقه از وضعیت خوبی برخوردار نیست، ما با توجه به ویژگی‌های استراتژیکی که داریم باید از درجه بالایی در سطح جهان برخوردار باشیم، باید با توجه به تمدن کشورمان و بزرگی انقلاب و پشتوانه قوی آن در روابط آن با دیگر کشورها تصمیم‌گیری کنیم، پیام ما به جهانیان باید پیام صلح باشد، ما باید در روابط خارجی مان به حقوق دیگر کشورها احترام بگذاریم و از تجربیات و دستاوردهایمان برای حل مشکلات کشورها استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه اولویت اصلی تقویت دستگاه دیپلماسی کشور است افزود: در حال حاضر نهادهای موازی‌ای در دستگاه دیپلماسی دولت کنونی وجود دارد که باعث تضعیف این دستگاه شده است. دولت آینده نیاز به دیپلمات‌های پرقدرت و قوی دارد تا در برابر همتایان خارجی‌شان بتوانند از حقوق ملت دفاع کنند.

معاون اول دولت اصلاحات با اشاره به اینکه اولویت بعدی‌مان در روابط خارجی کشورهای منطقه هستند خاطرنشان کرد: ما باید با تقویت روابط غیرسیاسی‌مان با کشورهای منطقه مانند روابط تجاری اقتصادی و علمی، روابط سیاسی‌مان را نیز ارتقاء ببخشیم.

وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: ما باید با کشورهای اسلامی بر پایه فرهنگ و زمینه‌های مشترک رابطه برقرار کنیم. الان ما رئیس جنبش عدم تعهد هستیم که این برای ما یک فرصت است و اگر از آن به خوبی استفاده کنیم می‌توانیم روابطمان را با دیگر کشورها سامان دهیم.

 عارف با اشاره به اینکه بعضی کشورهای اروپایی در گذشته روابط سنتی و دیرینه‌ای با ما داشتند که الان به هم خورده است تاکید کرد: ما نتوانستیم از اختلافی که بین اروپا و آمریکا بر سر مسئله هسته‌ای بود به نفع خود بهره ببریم. در روابط سیاسی با دیگر کشورها باید از سایر ابزارها نیز استفاده کنیم مانند دیپلماسی علمی، دیپلماسی هنری و همچنین دیپلماسی رسانه‌ای و ورزشی.

وی در ادامه سخنان خود در برنامه «پرس و جو» خاطرنشان کرد: من معتقدم ایرانیان خارج از کشور و نخبگان عزیزمان در دیگر کشورها سفرای فرهنگی هستند و اگر رفتار ما با آنان خوب باشد و آنان سفارتخانه را خانه اول خود بدانند ما می‌توانیم بر روی آنان به عنوان سفیر فرهنگی نگاه کنیم.

این کاندیدای ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه در داخل کشور نیز شخصیت‌هایی را داریم که می تواند در حل مشکلاتمان با دنیا اقدام کنند اظهار داشت: برای مثال آقای هاشمی رفسنجانی روابط بسیار حسنه‌ای با کشورهای اسلامی دارد و کشورهای اسلامی ایشان را یکی از رهبران اسلامی می‌دانند و یا سید‌محمد خاتمی که مبتکر طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها بود و این طرح توانست جایگاه خوبی بین کشورهای دنیا ایجاد کند و ما باید از این پتانسیل‌ها نهایت استفاده را ببریم.

عارف در حوزه آموزش و پرورش نیز گفت: در سه دهه گذشته اصلاحات موردی در حوزه آموزش و پرورش داشته‌ایم. برای مثال دوره پیش‌دانشگاهی را ایجاد کرده‌ایم که متاسفانه این طرح شکست خورد و دلیل آن نیز این بود که امکانات لازم را در دبیرستان‌ها نداشتیم و همچنین تقاضای اجتماعی برای ورود به دانشگاه رو به افزایش بود.

وی افزود: در سالهای 76 و 77 بحث تحول آموزش و پرورش مطرح شد که آیا وضعیت موجود با روح حاکم بر قانون اساسی سازگاری دارد یا خیر. به طور طبیعی به این نتیجه رسیدیم که باید فلسفه نظام آموزشی را تدوین کنیم. همزمان طرح تحول بنیادین در آموزش و پرورش نیز مطرح شد که از دو سال گذشته این طرح‌ها اجرایی شد که نظام 6،3،3 یکی از دستاوردهای آن بود.

محمد‌رضا عارف در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: البته مهمترین ابزار اجرایی این سند و طرح معلم است. یکی از دلایلی که برنامه‌های تحول قبلی موفق نشده غافل شدن از نقش معلم بود. باید جایگاه معلم در نظام آموزش و پرورش ارتقاء پیدا کند. باید اولویت اول جوانان ما برای استخدام معلمی باشد. ما باید هم منزلت معلم را بالا ببریم و هم مشکلات معیشتی آنان را برطرف کنیم. به همین خاطر نیاز به دوره‌های تربیت معلم قوی داریم تا بتوانیم معلمین برجسته‌ای را تربیت کنیم.

عارف در ادامه سخنان خود در پاسخ به سؤالی درباره برنامه‌های خود پیرامون ایجاد تجهیزات لازم برای ایجاد فضاهای فرهنگی و تفریحی، گفت: ما نیاز به یک جوان پرنشاط و شاداب داریم و در کنارش باید اوقات فراغت وی را مدیریت کنیم و بهترین بهره‌برداری را از اوقات فراغت داشته باشیم. تفریحات سالم مانند سینما و تئاتر باید تقویت شود و با استفاده از تجارب اهل فن بتوانیم توسعه سینما و تئاتر را در دستور کار قرار دهیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با تأکید بر اهمیت پارکها در ایجاد آرامش روانی گفت: اینگونه محیط‌ها می‌تواند سبب ارامش روانی مردم شود و توسعه فضاهای ورزشی را فراهم کند.

عارف با اشاره به اینکه نگاه وی به ورزش یک نگاه مستحبی نیست، گفت: نگاه ما به ورزش یک امر واجب است چرا که ورزش می‌تواند سبب شادابی جامعه شود. جوانی که ورزش می‌کند از آسیب‌های اجتماعی محفوظ می‌ماند.

وی افزود: متأسفانه اینگونه احساس می‌شود که برخی از دانش‌آموزان و دانشجویان اینگونه احساس می‌کنند که پرداختن به ورزش سبب جلوگیری درس خواندن آنها می‌شود اما به هیچ وجه اینگونه نیست. ورزش سبب بالا رفتن راندمان درس خواندن آنان می‌شود.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به ضرورت توسعه مکان‌های ورزشی گفت: ما یک وزارتخانه داریم که متصدی امر ورزش است. نگاه ما کنار گذاشتن تصدی‌گری از ورزش و انجام وظایف حاکمیتی در کشور است.

وی افزود: دولت باید روی ورزش آموزشی سرمایه‌گذاری کند در خصوص ورزش همگانی نیز این ورزش و توسعه آن باید به نهادهای عمومی به خصوص شهرداری‌ها واگذار شود.

عارف در ادامه با اشاره به بحث توسعه ورزش حرفه‌ای گفت: این مسئله از طریق باشگاه‌ها دنبال می‌شود که دولت به آن کمک می‌کند.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در ادامه با اشاره به موفقیت تیم‌های شهرستانی در ورزشگاه‌های مختلف گفت: ما باید این سیاست توسعه باشگاه‌ها به خصوص در شهرستان‌ها را به طور جدی پیگیری کنیم. این کمک‌ها می‌تواند از طریق شرکت‌ها و نهادهای عمومی انجام شود.دولت باید به ورزش  حرفه ای بخصوص در شهرستانها کمک کند. در فوتبال که یک مقداری توجه شد،الان تیم های ارزنده ای در شهرستان ها دارید که رقبای مهمی برای تیم های تهرانی هستند. همچنین در والیبال و بسکتبال.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: البته برخی از ورزش‌ها به صورت سنتی متعلق به ماست. مانند ورزش زورخانه‌ای و ورزش کشتی که باید آنها را توسعه دهیم از طریق کشتی نیز می‌تواند روحیه‌ پهلوان‌پروری را در همه جا حاکم کنیم.

عارف با اشاره به ضرورت توسعه ورزش بانوان و عدم کفایت فضاهایی که در اختیار آنان وجود دارد گفت: ما اینگونه برنامه‌ریزی کردیم که به سرانه یک متر مربع برای هر نفر برسیم که این مسئله یک برنامه میان‌مدت و سنگینی را می‌خواهد البته ما باید در میان‌مدت از اماکن در دسترس مانند دبیرستان‌ها و اماکن دولتی استفاده کنیم.بانوان امکانات محدودی در اختیار دارند، باید امکانات بیشتری را در اختیار آنان قرار بدهیم.

وی افزود: من به طور جدی تقویت فدراسیون‌ها را به صورت جدی پیگیری خواهم کرد چرا که من دخالت عوامل سیاسی در فدراسیون‌ها را بسیار ناکارآمد می‌دانم. ما نباید ورزش را با یک نگاه سیاسی پیگیری کنیم و انشاالله فدراسیون‌ها بدون هیچگونه دخالت دولت به جایگاه مناسب خود برسند.

عارف تاکید کرد:آرزوی طرفدران پرسپولیس و استقلال این بوده که خصوصی شوند و امیدواریم به این خواسته به حق طرفدارانشان جواب بدهیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در پاسخ به سؤال دیگری درباره حل مشکلات ازدواج و تشکیل خانواده گفت: بالا رفتن سن ازدواج آسیب‌های اجتماعی نظیر اعتیاد و مشکلات روانی را در جامعه اضافه کرده است. سن ازدواج متأسفانه در جامعه ما 5 سال افزایش پیدا کرده است و نرخ طلاق از یک به شانزده به یک به شش و در تهران به یک به سه رسیده است.

وی افزود: اگر ریشه این مشکل حل شود به مسائل اقتصادی می‌رسیم. مشکلات اقتصادی ریشه اصلی ناهنجاری‌های بحث ازدواج است. بحث بیکاری و عدم تأمین شغلی از جمله مواردی است که می‌تواند سبب تأخیر در ازدواج شود. شرایط اقتصادی می‌تواند سبب به وجود آوردن مشکلات اقتصادی شود و به سبب مشکلات اشتغال و مسکن این بحث را داریم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به اینکه بحث مسکن بحث بسیار جدی است،‌ گفت: ما در دوره اخیر بحث مسکن مهر را داشتیم. طرحی که ناقص اجرا شد و نتیجه آن افزایش تورم بود. بانک مسکن با این طرح نزدیک به 45هزار ریال تومان بدهی پیدا کرد.

عارف گفت: این مسکن‌ها در زمین‌هایی احداث شد که فاقد منابع و تجهیزات شهری بود و ما امروز برا تأمین آب و برق آنها با مشکل روبرو هستیم و اسم آنها را نمی‌توان مسکن گذاشت.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: کارشناسان ما طرح مسکن مهر را نقد کرده‌اند که ما به طرح مسکن مهر ماندگار رسیده‌ایم. بر اساس این طرح ما از زمین‌های داخل شهر استفاده کنیم. در داخل شهر بخشی از زمین‌هایی که در اختیار دوایر دولتی و بیمارستان‌ها وجود دارد بلا استفاده است. با احیای بافت فرسوده شهرها که اغلب روی گسل هستند زمین‌ها را با بهره‌وری بالاتر می‌توانیم به تعداد مسکن بالاتر برسانیم.

عارف در ادامه با اشاره به ضرورت ارائه تسهیلات بانکی برای ازدواج گفت: ما باید تسهیلات بیشتری را برای ازدواج پرداخت کنیم. وام‌های ازدواج باید افزایش پیدا کند و به صورت درازمدت پرداخت شود.

وی ادامه داد: اگر ما بتوانیم مایحتاج اولیه را برای زندگی تأمین کنیم نرخ ازدواج بالا خواهد رفت و خانواده ثبات بیشتری پیدا می‌کند و از سوی دیگر باید با فعالیت‌های فرهنگی جوانان را با واقعیت‌های ازدواج آشنا کرد.

مطالب و نوشته‌های اخیر

عارف در دیدار شورای هماهنگی جبهه اصلاحات

عارف در دیدار شورای هماهنگی جبهه اصلاحات

همواره به نقش کلیدی آقای خاتمی به عنوان رهبر اصلاحات اعتقاد داشتم

 

عارف در رادیو جوان

عارف در رادیو جوان

استفاده ابزاری از دین و مقدسات را حذف می کنم، خبر خوش برای استقلال و پرسپولیس

عارف در جمع اصحاب رسانه استان زنجان

عارف در جمع اصحاب رسانه استان زنجان

صدای مخالفین را خواهم شنید و از نظرات منتقدین دلسوز برای توسعه کشور استفاده خواهم کرد

عارف در جمع مردم زنجان

عارف در جمع مردم زنجان

شعارمردم : تا دولت خاتمی یک یا حسین دیگر

عارف در شبکه 3 سیما

عارف در شبکه 3 سیما

تصمیم دارم حداقل ماهی یک بار با مردم گفت و گو کنیم و مردم را در جریان مشکلات قرار دهیم

عارف در جمع مردم قزوین

عارف در جمع مردم قزوین

با اجرای بد هدفمندی یارانه ها پنیر، تخم مرغ و شیر از سفره های مردم حذف شد

استقبال مردم قزوین از عارف با سرود یار دبستانی من

استقبال مردم قزوین از عارف با سرود یار دبستانی من

محمدرضا عارف که عصر امروز به قزوین سفر کرده است با حضور در مسجد حضرت رسول اکرم (ص) با مردم این شهر دیدار و گفت‌وگو کرد

 

عارف در جمع فعالان صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات

عارف در جمع فعالان صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات

باید نگاه حاکمیتی را در زمینه پهنای باند اینترنت برداریم تا امکان توسعه این بخش فراهم شود

برنامه سفر عارف به قزوین و زنجان

برنامه سفر عارف به قزوین و زنجان

عارف روز دوشنبه  ساعت 16 به قزوین وارد می 




*اصلاح طلبی* ::: چهارشنبه 92/3/15::: ساعت 11:32 صبح

>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 14


بازدید دیروز: 15


کل بازدید :74800
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
 
>>آرشیو شده ها<<
 
 
>>لوگوی دوستان<<
 
>>موسیقی وبلاگ<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<